Az április 8-a után megalakuló Jobbik-kormány azonnali és rendkívüli segítséget fog nyújtani Szentgotthárdnak

Szentgotthárd jelenlegi nehéz anyagi helyzete az Opel termelésének visszaesése miatt mindenki számára ismert lehet, a város költségvetésében jelenleg egy közel 300 millió forintos lyuk éktelenkedik, ennek ellenére az állam adóerősség és szolidaritási hozzájárulás címén mintegy 450 millió forintot von el évente Szentgotthárdtól. A hiány eltüntetése érdekében a város képviselő-testülete tett már lépéseket a márciusi testületi ülésen zárt ajtók mögött. Lehetséges megoldásnak a rendezvények keretének csökkentése, illetve a szakrendelő egyes területeinek felülvizsgálata tűnt a városatyák számára, hiszen csak az önként vállalt feladatok megnyirbálása árán juthat forrásokhoz a város. Az Ipari Park területein kívüli ingatlanok eladása is ideiglenesen megoldást nyújthat a problémára, azonban ez egyértelműen a város anyagi javainak és jövőjének elkótyavetyélését jelentené, amit Lábodi Gábor helyi önkormányzati képviselőnk is egyértelműen elutasít.

Huszár Gábor polgármester még a februári testületi ülésen elmondta, hogy számos minisztériummal és kormányzati képviselővel ismertette a város anyagi helyzetét. Mindez süket fülekre talált,mindössze Kósa Lajostól érkezett egy levél, amelyben leírta, hogy a kormány nem nyújt segítséget a településnek a Modern Városok Program forrásaiból és csupán semmitmondó, üres frázisokat puffogtatott: a kormány majd felülvizsgálja és kidolgozza, folyamatban van stb..

Egyértelmű tehát, hogy az Orbán-kormány nem akar segíteni Szentgotthárdnak, holott a korrupciós csatornákon magánzsebekbe vándorló ezermilliárdok apró töredéke megoldhatná városunk komoly anyagi gondját. Egyéni képviselővé választásom és a Jobbik győzelme esetén azonnali kormányzati segítséget fogok kérni Szentgotthárd számára, amit meggyőződésem szerint a város meg is fog kapni, hiszen számunkra a magyarok és a települések érdeke az első, nem pedig az oligarchák gazdagodása vagy a haveri offshore számlák hizlalása.