Dúró Dóra előadásáról

Nagy érdeklődés közepette tartotta meg tegnap előadását Dúró Dóra, a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetének vezetője. A népes hallgatóság kérdéseit is feltehette, melyeket országos szóvivőnk szíves örömest válaszolt meg. Elmondta többek között, hogy oktatási programunkat gyakorló pedagógusok írták, így szakmailag kifogástalan. Felhívta az érdeklődők figyelmét arra is, hogy még ma, 2010-ben is előfordulhat, hogy valakit a Jobbikkal való szimpátiája miatt lehetetlenítenek el vagy egyenesen rúgnak ki munkahelyéről. Az EP-választásokkor szerzett közel 15%-os eredmény dacára is semmibe veszik az új erőt, amellyel igenis számolnia kell a politikai elitnek! Áprilistól ráadásul a magyar Országgyűlésben is ott lesznek képviselőink, akik jelképes kardjukkal rendet vágnak, véget vetnek a politikusbűnözésnek és a mutyizásoknak!

Laczó Zoltán, Dúró Dóra és Bana Tibor

A Vas Nép online kiadása így ír az eseményről:

Jobbik: A nemzet legmeghatározóbb szereplői a pedagógusok

Dúró Dóra, a Jobbik oktatási és kulturális kabinetjének vezetője tartott előadást csütörtökön Szentgotthárdon a párt oktatási programjáról.

2010. március. 04. csütörtök | Szerző: VN-online

A Jobbik különb, mint az összes többi politikai erő, kezdte mondandóját csütörtökön délután a színház aulájában Dúró Dóra.

Vona Gábort Magyarország leghitelesebb kormányfőjelöltjének nevezte. Fölhívta a figyelmet pártja Radikális változás című programjára. A radikális kifejezést gyökeresnek, mélyrehatónak definiálta. Az oktatást, amiként az a párt programjában is szerepel, a legjobb befektetésnek tartja. Azt egyelőre nem árulta el, hogy kit jelölnek oktatási miniszternek.

Az ész, a szív és a kéz szerepét hangsúlyozta az általuk stratégiai fontosságúnak tekintett oktatásban. A nemzet legmeghatározóbb szereplőjének pedig a pedagógust nevezte. A pártban nem gondolkodnak ifjúságpolitikai minisztériumról, hanem ifjúságpolitikai kormány tervét vázolta fel.

Minden ember tehetséges valamiben, de nem mindenkinek kell diplomát szereznie, jelentette ki a kabinetvezető. Egyszersmind a teremtő munka mellett érvelt.