Holnap elkezdődik az őszi ülésszak

Legutóbbi, augusztus 19-i bejegyzésem óta nagyon sok esemény történt, ezek rövid összefoglalóját osztanám meg a kedves Olvasókkal.

Az augusztus 20-i, ünnepi hétvége mozgalmasan telt: részt vettem a 19-i, körmendi ünnepségen és csónakfelvonuláson, 20-án pedig a szentgotthárdi ünnepi misén. 21-én Hegyháthodászon avattunk rovásírásos helységnévtáblát Dervalics Roland polgármesterünkkel és Szegedi Csanád európai parlamenti képviselőnkkel együtt, este pedig Szombathelyen, az Iseumban Balassa Péter szombathelyi önkormányzati képviselőnkkel megtekintettük A varázsfuvola előadását. Az ezt követő napokban jónéhány fontos találkozót bonyolítottam le, 24-én pedig Budapesten megnéztem a Nader és Simin - Egy elválás története című iráni filmdráma bemutatóját. Az augusztus utolsó hétvégéjén esedékes Savaria Karnevál szombati programjainak nagy részét sajnos elmosta a vihar, de így is sikerült élményekkel gazdagodnom, a Könnyű préda című zenés komédiának köszönhetően.

Augusztus utolsó és szeptember első napjai leginkább találkozókkal teltek, de Szentgotthárdon részt vettem a III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium infrastrukturális fejlesztési átadó rendezvényén, valamint a megújult háziorvosi rendelő átadóján is. Augusztus 31-én felszólaltam Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének ülésén, érvelve a rovásírásos helységnévtáblák kihelyezése érdekében benyújtott beadványunk mellett. A kezdeményezést a képviselők egyhangúlag támogatták, így a közeljövőben városunk határában is állhatnak majd a székely-magyar rovással írt helységnévtáblák. Nagy élményt jelentett a magyar-svéd válogatott meccs, melyen a T jobb szektorból buzdítottuk a fiúkat. Ez volt a harmadik, helyszínen megtekintett magyar-svéd meccsem, éppen ideje volt, hogy győzelmet ünnepelhessünk a Puskás Ferenc Stadionban.

A mai nappal végződő hét is igen sűrű volt: a hét elején a megyében működő Jobbik-szervezeteket jártuk végig Balassa Péter és Rába Kálmán megyei alelnökökkel, emellett meglátogattam a szentgotthárdi Fővárosi Önkormányzat Pszichiátriai Betegek Otthonát, csütörtökön pedig sajtótájékoztatót tartottunk Szombathelyen, a megyénkben egyre jelentősebb méreteket öltő cigánybűnözésről. Pénteken és szombaton kétnapos frakcióüléssel készültünk az őszre, de péntek este kikapcsolódásként néhány óra foci is belefért a programba. Tegnap Körmenden taggyűlésen, majd kötetlen beszélgetésen vettem részt az ottani jobbikosokkal és Jobbik IT-sekkel.

Holnap kezdetét veszi az erőltetett menetet ígérő őszi ülésszak, rögtön lesz is egy szóbeli kérdésem a vidékfejlesztési miniszterhez, A magyar föld nem eladó? címmel. Kemény hónapok állnak előttünk, abban pedig csak reménykedni tudok, hogy a kormány és a kormánypártok ezúttal nyitottabb lesznek építő jellegű kritikáinkra, javaslatainkra. Illúzióim persze nincsenek...

Szentgotthárd, 2011. szeptember 11.