A Jobbik megszünteti az Őrségi Nemzeti Park működésével kapcsolatos visszásságokat

Nekem az őrségiek érdeke az első – kezdte sajtótájékoztatóját Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, a körmendi választókerület jobbikos képviselő-jelöltje.

Az Őrségi Nemzeti Park vezetői nem veszik figyelembe az őrségiek érdekeit, észrevételeit, pedig megfelelő kompromisszumok nélkül nem fejlődhet a térség. Miután az őrségiek sok száz éven át járultak hozzá ahhoz, hogy ez a Nemzeti Park egyáltalán létrejöhessen, az ő véleményüknek, javaslataiknak sokkal nagyobb súllyal kellene teret adni a döntések meghozatalánál. Nem az ŐNP létével, hanem annak működésével van probléma.

Az Őrségi Nemzeti Parknak az őrségiekért és nem ellenük kellene dolgoznia. Meg kell szüntetni azt az életszerűtlen elemeket tartalmazó túlszabályozottságot, ami a helyiek mindennapjait megkeseríti. Megválasztásom esetén a térség egyéni országgyűlési képviselőjeként szívesen vállalok közvetítő szerepet az őrségiek és a Nemzeti Park vezetősége között – fejezte be őriszentpéteri sajtótájékoztatóját Bana Tibor.