Nyári élmények II.

Ígéretemhez híven megosztom a kedves Olvasókkal, hogy milyen élményekkel gazdagodtam legutóbbi bejegyzésem óta.

A gersekaráti szervezet megalakulását követő napon, július 25-én útra keltem Budapestre, hogy onnan Írországba repüljek, ahol egy csodálatos hetet töltöttem el. Mivel erről a VasiHazafi.hu honlapon és itt, az oldalon is olvashattak az érdeklődők, csak annyit jegyeznék meg, hogy valóban feltöltődést és tartalmas kikapcsolódást jelentett ez az egy hét. Az augusztus 1-jei hazaérkezést követően néhány napot Budapesten töltöttem, majd csütörtökön kilátogattam a Magyar Szigetre. Verőcén sok ismerőssel találkoztam, akikkel egy-egy pohár sör mellett kötetlenül tudtam beszélgetni, majd az esti koncerteken együtt bulizni. Másnap korán útra keltem, mivel egy  ispánki ebédmeghívásra voltunk hivatalosak Holecz Ferenc körmendi elnökünkkel. Szombaton szintén nagy örömmel tettem eleget egy kedves invitálásnak, amely egy döröskei vacsorára szólt. A baráti beszélgetések mellett finom ételek és italok vártak bennünket.

Debrecen-szurkolóként természetesen a focimeccsek sem maradhatnak ki a nyári programjaimból, barátaimmal együtt - más programok mellett - augusztus 7-én ellátogattunk a Kecskemét-Loki meccsre, amely igen színvonalas volt és megérdemelt cívis győzelmet hozott. A Vas megyébe történt hazaérkezésemet követően gyorsan beszereztem a jegyeket a magyar-svéd válogatott mérkőzésre, a napjaim pedig elsősorban a körmendi családi napra való készülődéssel teltek. Előtte Balassa Péterrel együtt még részt vettem az Iseum megnyitóján, hogy aztán elérkezzen augusztus 13-a, szombat, a Körmendi Jobbik és a Körmendi Jobbik Ifjúsági Tagozat által szervezett családi nap időpontja. Focival, kötetlen beszélgetésekkel telt ez a nap, hogy este a várva várt Magozott Cseresznye és Fejbőr koncerten szórakozhassanak a résztvevők. A nap nagyon jól sikerült, a remek időnek is köszönhetően kiváló hangulatú és szép részvételű rendezvényre került sor a Rába-parton. Szintén Körmendhez kötődik az utolsó nagyobb esemény: 17-én, szerdán Király Márióval együtt megtekintettem a Rómeó és Júlia című előadást. A maradandó kulturális élményért elismerés illeti a Körmendi Kastélyszínház Társulat és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színészeit!

A következő napjaim a 20-i hétvégére való tekintettel igen sűrűek lesznek, ismét sok esemény áll előttem. Mindeközben persze nem maradhatnak el a taggyűlések, a találkozók/megbeszélések és a megyei választmányi ülések sem, ahogy túl vagyunk az augusztus 14-i, jánosházi és celldömölki tüntetéseken is, melyeket a közbiztonság romlása és a cigánybűnözés ellen tartottunk. Sajnos egy szomorú eseményre is sor került, kedden ugyanis Lábodi Gábor szentgotthárdi elnökkel együtt részt vettünk Kis Béla György kétvölgyi temetésén. Bélában egy nagyszerű embert ismerhettem meg, aki nagyon sokat segített nekünk az elmúlt években. Tragikus hirtelenséggel távozott közülünk...

Az őszi ülésszak kezdete előtt még jelentkezem, hogy beszámoljak a nyár utolsó heteinek eseményeiről!

Szentgotthárd, 2011. augusztus 19.