Állatbarát Szentgotthárdot!
Állatbarát Szentgotthárdot! Egy nemzet nagyságát jellemzi, ahogy az állatokkal bánik. Az elmúlt időszakban országszerte állatkínzásokról szóló hírekkel találkozhattunk, ezért tartjuk kiemelt fontosságúnak az állatok védelmét, hiszen ők vannak legjobban kiszolgáltatva az embernek. Szorgalmazzuk és támogatjuk a menhelyről való örökbefogadást. Ha egy szentgotthárdi szeretne magához venni egy kutyát vagy macskát, a város teljes mértékben át fogja vállalni az állat ivartalanításának költségeit. Az érettségihez szükséges 50 óra közösségi munka ügyében tárgyalásokat fogunk folytatni, el akarjuk érni, hogy a menhelyen végzett önkéntes munka is leigazolható legyen. A Bethlen és Széchenyi utca lakóinak sok bosszúságot okoz és okozott a magánszemélyek által működtetett menhely. Mi nem erőből és egóból szeretnénk velük tárgyalni és megegyezésre jutni, hanem maximálisan szem előtt tartva a másik fél és a gondozott állatok igényeit. Meg fogjuk találni a mindkét fél számára kedvező megoldást! Városi örökbefogadó napokat fogunk szervezni, ahol mindenki megtalálhatja azt a kutyát vagy macskát, amelynek megmentheti az életét. A Hársas-tó egy elkülönített részén kutyás strandot fogunk kialakítani, ami a második ilyen strand lenne Vas megyében. Társadalmi vitára fogjuk bocsátani, hogy a kutyasétáltatók ismét szabadon használhassák a Várkertet. Több helyre fogunk gyűjtőket kihelyezni a kutyaürülék számára. Mindent megteszünk a fecskepopuláció megerősítéséért, hiszen ők a legjobb szúnyogirtók. A városi rendezvényeken kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az ott szerepeltetett állatok megfelelően pihenhessenek, ne legyenek kizsigerelve a folyamatos munkától.