Az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát hallgattuk meg
A mai napon a finn EU-elnökség programjával kapcsolatban hallgattuk meg az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát. Hangot adtam azon álláspontomnak, hogy ahhoz, hogy Magyarországra továbbra is érdemi uniós támogatások érkezzenek, a kormánynak vissza kell térnie a jogállami keretek közé. A klímaváltozás kapcsán elmondtam: bár az utóbbi időben finomodott a kormányzati kommunikáció, a Jobbik továbbra is úgy látja, hogy nem veszik elég komolyan a témát. Az államtitkár válaszából kiderült, hogy a kormánynak továbbra is a jogállamisági mechanizmus lehetséges bevezetésével van problémája. Azon dolgoznak, hogy ez ne következzen be, nem pedig azon, hogy ne érhessék ilyen jellegű vádak őket. A Jobbik szerint, ha a magyar kormánynak nem lenne félnivalója, akkor - sok más tagállamhoz hasonlóan - konstruktívan állna a tervezethez. Bana Tibor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke