Kormányzásra készül a Jobbik

Tudósító: Molnár Piroska

November 6-án sajtótájékoztatót tartott a színház aulájában a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Vona Gábor kampánygyűlésén ismertette a Jobbik terveit, és bemutatta a párt országgyűlési képviselő-jelöltjét a Vas megyei 5. számú választási körzetben.

November elején kampánykörúton járt a Jobbik Vas megyében. Vona Gábor, a párt elnöke ezeken a rendezvényeken indította a mozgalom kampányát, és sajtótájékoztatókon mutatta be Vas megye öt egyéni képviselő-jelöltjét. November 6-án a szentgotthárdi Színházban tartott rövid sajtótájékoztatót Vona Gábor. Hangsúlyozta, hogy megkezdődött az országgyűlési választásokra való felkészülés, megkezdték a kampányt. Úgy fogalmazott, hogy a Jobbiknak van programja és elszántsága kivezetni az országot a válságból. Céljuk, hogy a politika ne szakadjon el a való élettől. Úgy érzik, a jelenlegi politikusok eltávolodtak a néptől. A pártelnök azt hangsúlyozta, hogy a magyar nép a Jobbik által juthat be a parlamentbe.

A Jobbik kormányzásra készül, győzni szeretnének. Erről semmi kétséget nem hagyott Vona Gábor sajtótájékoztatóján. Minimál célként pedig az MSZP megelőzését tűzték ki, komoly választási előnyt elérni, az MSZP-t a „földbe döngölni”, ahogy az elnök fogalmazott. Programjukat csak kormányra kerülve tudják végrehajtani. Ami a nemzet érdeke, azt fogjuk megszavazni a Parlamentben – fogalmazott. Az 5. számú választókerület képviselő-jelöltjeként a szentgotthárdi Bana Tibort mutatta be. A tájékoztatón kitért a hulladékégető kérdésére is.

Bana Tibor képviselőjelölt is bemutatkozott a rendezvényen. Fiatal ember, 1985-ben született. Szentgotthárdon él, a Nagy Lajos Gimnázium elvégzése után a Corvinus Egyetemen államvizsgázott politológus-közgazdász szakon. Jelenleg PhD-hallgató a Corvinuson.
A jelölt azt is elmondta, hogy a Jobbiknak saját programja van arról, hogyan tudnák az égetőmű felépítését megakadályozni. Akár drasztikus eszközöktől sem riadnak vissza. Határozottabb és erőteljesebb diplomáciai fellépést követelnek, EP-képviselőik is ezért harcolnak. A Jobbik jó kapcsolatot ápol az Osztrák Szabadság Párttal (FPÖ), felvették a kapcsolatot a képviselőikkel, hogy ők is tartsák napirenden az égető elleni programot.

A sajtótájékoztatón a párt további programjáról nem esett szó, azt ígérték, lakossági fórumokon a közeljövőben részletesen ismertetik azt.

 

Forrás: www.webgotthard.hu

Szerkesztette: Bana Tibor