Telt ház előtt rendezte meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom Körmendi Alapszervezete kampánynyitó rendezvényét január 24-én a Színházban. Három remek ember előadását hallgathatták végig az érdeklődők. Elsőként Bana Tibor beszélt a zsúfolásig megtelt színházteremben, aki a Jobbik megyei elnöke, a Vas megyei 5. számú választókerület képviselőjelöltje, politológus-közgazdász. Körmenden született, gyermekkorától kezdve Szentgotthárdon él, vagyis erőteljesen kötődik a körzethez. Parlamentbe jutása esetén kiállna a Szentgotthárd határába tervezett hulladékégető felépítésével szemben, továbbá a Rábát érő környezeti szennyezések és az őrségi falvak elnéptelenedése ellen. Tenni kíván a politikusi álláshalmozás ellen is, szerinte egy országgyűlési képviselőnek nem lenne szabad más politikai tisztséget viselnie.

Hangsúlyozta, hogy április 11-e nagyon fontos, az ország jövőjét meghatározó dátum lesz, hiszen ezúttal nem csupán arról fogunk dönteni, hogy kik üljenek a Parlamentben, hanem arról is, hogy Magyarország a magyaroké lesz-e végre. A Fidesszel való viszonyról röviden annyit mondott, hogy koalícióra nem lépnének velük, mivel a Jobbik saját programját akarja megvalósítani, és a nemzeti érdekek érvényesítése fontosabb számukra, mint az, hogy kényelmes bársonyszékekbe ülhessenek. Az országgyűlési választásokon szeretnének az MSZP-re is megsemmisítő csapást mérni (olyat, mint az SZDSZ-re az EP-választáson). „Tisztító viharra, gyökeres, radikális változásra van szükség” – mondta Bana Tibor.

Másodikként Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, miniszterelnök-jelöltje ismertette a január 16-án kiadott Radikális változás című választási programot. Úgy értékelte, hogy az elmúlt 20 év elhibázott volt, mert az ország rossz gazdaság- és társadalompolitikát követett. A legnagyobb baj, hogy a számonkérés mindig elmaradt. A Jobbik egyik legfőbb törekvése a mentelmi jog eltörlése, illetve a politikusbűnözés megszüntetése. A gazdaságpolitikát tekintve az elmúlt 20 év a hitelek felvételéből és a multik behívásából állt. Vona Gábor öt olyan területet emelt ki, amivel eddig senki nem foglalkozott komolyabban. Az első ilyen az államadósság, melyet újra kell tárgyalni. A második a multi cégek problémája, ugyanis a térségben, sőt egész Európában Magyarország adja a legtöbb támogatást nekik, ők azonban ezzel visszaélnek. A harmadik a bankrendszer kérdése, a magyar bankrendszer megteremtésének fontossága. A negyedik terület a korrupció, a nagy beruházások leállítása. Az ötödik a szociális háló kiépítése, vagyis azok támogatása, akik önhibájukon kívül kerültek ki a munkaerőpiacról. Ezek megvalósításához nem pénz kell, hanem politikai akarat - mondta.

Kitért a mezőgazdaság kérdésére is, annak, valamint az élelmiszer- és a feldolgozóiparnak az eddigi elhanyagolására. Az adottságaink olyan jók, hogy 30 millió embert tudnánk ellátni, tehát a termékek 2/3-át exportra tudnánk bocsátani, és nekünk sem kellene az olasz almát vagy a chilei bort megvennünk. A nagy gondot okozó közbiztonság javítását is kiemelte Vona Gábor. A Jobbik hatalomra jutása esetén vidéken felállítaná a csendőrséget, melynek tagjai jó helyismerettel rendelkeznének. A nyugdíjak kapcsán a Jobbik a lengyel modellt támogatja: a luxusnyugdíjak megnyirbálását. A Jobbik Magyarországért Mozgalom célja, hogy újraélessze az emberekben a nemzettudatot. A médiának a hazafiság, a nemzeti büszkeség érzését kellene sugároznia.

A rendezvény zárásaként bemutatkozott Tahin Tamás, a március 28-án tartandó körmendi időközi önkormányzati választás képviselőjelöltje is. Az ízig-vérig körmendi kötődésű jelölt elmondta, hogy sok megoldandó problémával maga is nap, mint nap szembesül, de egyúttal a 2-es körzet lakóihoz fordult, az ő segítségüket kérte, hogy tájékoztassák őt a szerintük megoldásra váró feladatokról. A problémákat kölcsönös együttműködéssel lehet igazán hatékonyan megoldani – mondta.

A rendezvény zárásaként a több száz jelenlévő közösen énekelte el nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.


Beszámolt a
VasiHazafi.hu-nak:
Hutter Anna - a körmendi Jobbik tagja

Forrás: www.vasihazafi.hu