Lokálpatrióta jelölteket keres a Jobbik

A Jobbik már elkezdte a felkészülést az európai parlamenti és az önkormányzati választásra. Minderről és a párt egyéb teendőiről Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt alelnöke, a választókörzet vezetője tájékoztatta lapunkat.

-A tavalyi év végén mutattam be a Jobbik alelnökeként Gyöngyösi Mártonelnökhelyettessel pártunk EP-programját, mely a Biztonságos Európát, szabad Magyarországot! címet viseli. A program 4 fő pilléren nyugszik: az illegális migráció, az autonómia és a bérunió kérdéskörén, valamint a fake news, vagyis az álhírek elleni küzdelmen. Komoly szakmai munkával állítottuk össze a május 26-i EP-választásokra a programfüzetet, mely magyar és angol nyelven került bemutatásra. Hamarosan a körmendi választókerületben is megkezdjük az aláírásgyűjtést az Állítsuk meg az EU-s pénzek elcsalását! nevű európai polgári kezdeményezéshez – mondta Bana Tibor.

-Bár a parlamenti lehetőségeink rendkívül korlátozottak – ahogy ez a rabszolgatörvény illegitim elfogadásakor nyilvánvalóvá vált –, igyekeztem mindent megtenni a körzetben élőkért. Felszólaltam az őrségiek érdekében az Őrségi Nemzeti Parkkal kapcsolatban. Novemberben írásbeli kérdéssel fordultam Pintér Sándor belügyminiszterhez a téli rezsicsökkentés ügyében, mivel sokan nem kapták meg a márciusban bejelentett támogatást. Erre a minisztériumtól csak egy semmitmondó válasz érkezett. A kormánynak fontosabb volt a téli rezsicsökkentés kampányfogásként való felhasználása, mint az érdemi segítség a rászorulóknak – hangoztatta az országgyűlési képviselő, majd a helyi feladatokról is szólt.

-Megkezdtük a felkészülést az önkormányzati választásokra is. Szentgotthárdon polgármesterjelölttel és teljes képviselőjelölti csapattal indul a Jobbik a Közösen Szentgotthárdért Egyesülettel összefogva. Körmenden és több más településen is elindult a jelöltek kiválasztása, zajlanak az egyeztetések. Világnézettől függetlenül mindenhol a lokálpatrióta jelöltekkel kívánunk együttműködni, akiknek a településük sorsa az elsődleges, nem a pártutasítások. Rendkívül fontos lesz az önkormányzati választás, hogy lebonthassuk Orbán Viktor korrupt, diktatórikus rendszerét és egy szabad, demokratikus Magyarország építésébe kezdhessünk – érvelt Bana Tibor, a Jobbik alelnöke.

Forrás: rábavidék.hu