Magyar eurót minél előbb!
Magyar eurót minél előbb! Álláspontom szerint hazánknak minél hamarabb csatlakoznia kellene az ERM II-rendszerhez, hogy a magyar életszínvonal növelése érdekében a lehető legkorábbi időpontban be tudjuk vezetni az EU-s közös fizetőeszközt, az eurót. Egy hónapja déli szomszédunk, Horvátország is jelezte az euróövezethez való csatlakozási szándékát, amit a kétéves, úgynevezett ERM II-folyamat előz meg. A Fidesznek láthatóan nem érdeke a folyamat elindítása, hiszen a magyar gazdaság működését az olcsó munkaerőre építik Orbánék, amit a dolgozókat kizsigerelő rabszolgatörvénnyel tetéztek. A Jobbik alelnökeként vállalom, hogy honfitársaim magasabb életszínvonalának megteremtése érdekében szakmai érvekkel szembesítem a kormányt azzal kapcsolatban, hogy hatalmas hiba és a magyar társadalom elleni bűn az ettől való elzárkózás. Fontos leszögezni, hogy a magyar euró bevezetése elsősorban politikai akarat kérdése. A magyar gazdaság szempontjából meghatározó uniós fejlesztési pénzek is euróban érkeznek hazánkba. Nem véletlen, hogy a velünk együtt csatlakozó államok közül Ciprus, Észtország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia és Szlovénia is az euró minél korábbi bevezetése mellett döntött és az EU-ba 2013-ban belépő horvátok is ebbe az irányba haladnak. A 2007 óta uniós tag Bulgária és Románia is mielőbb be szeretnék vezetni az eurót. Csehország sem olyan elzárkózó már, mint korábban, így hazánk mellett egyedül a szintén korrupt kormánnyal rendelkező Lengyelország nem szeretne élni ezzel a lehetőséggel. A stabilitás, a kiszámíthatóság és az árfolyamkockázat megszüntetése szempontjából is pozitív változást jelentene a közös fizetőeszköz használata. A Fidesz persze szeret a zavarosban halászni és spekulációs lehetőségekkel élni, ezért megfelelő számukra a mostani helyzet. Ha a magyar gazdaság a propagandának megfelelően valóban jobban teljesít, akkor érthetetlen az eurótól való elzárkózás, megfordítva viszont: éppen azért erősödne jobban a magyar gazdaság, ha bevezetnénk a közös fizetőeszközt. Új munkahelyek jönnének létre, a gazdaság versenyképessége nőne, a befektetők számára is vonzóbb célpont lenne hazánk, valamint közelebb kerülnénk az európai életszínvonalhoz és az európai bérekhez. A Jobbiknak ez a célja, hiszen ez jelenti egy boldog, sikeres és európai Magyarország alapját. Röviden összefoglalva: az euró mihamarabbi bevezetése Magyarországon nemzeti érdek és a magyarok is profitálnának belőle. Az Önök érdekében küzdeni fogok azért, hogy ezt elérjük! Bana Tibor országgyűlési képviselő, politológus-közgazdász, a Jobbik alelnöke