Visszaadjuk a Rábát a szentgotthárdiaknak!
Visszaadjuk a Rábát a szentgotthárdiaknak! Évekkel ezelőtt a Rába-gát környéke élettel volt tele, nyaranta százak fürdőztek ott, a horgászok egymás mellett ültek a parton, a fák árnyékában. Ebből most egy betonpusztaság lett, ahová a helyiek már nem járnak. A gát átépítése sem úgy történt, ahogy azt ígérték, az egyetlen értékelhető része, a híd sem valósult meg. Ehelyett kaptunk egy kihasználatlan csónakcsúszdát és egy, a horgászok szerint is értelmetlen hallépcsőt. A kisvízierőmű iskolapéldája a mutyizásnak, a haveri cég évente fizet 1000 forintnyi bérleti díjat négyzetméterenként a legnagyobb természeti kincsünkért. Ez elfogadhatatlan, át fogjuk vizsgálni az erőmű szerződését, és ha lehetőség nyílik rá, eltüntetjük a gát mellől az építményt. A működtető cég az Őrségi Nemzeti Park szerint is szabálytalanul, szerződését megszegve üzemeltette hosszú ideig az erőművet, mindenféle következmény nélkül. Mi visszaadjuk a városnak a Rábát, teljen meg újra élettel, a vízüggyel együttműködve fásítást hajtunk végre, ahol csak lehetséges.