Érdekességek

Névnapom: április 14. Csillagjegyem: nyilas Családi állapotom: MÉG nőtlen :) Vallásom: református Nem dohányzom Gyerekkoromban református lelkész és sportriporter akartam lenni. Így lettem politikus. :-) Nagy sportrajongó vagyok, a foci és a kosárlabda a kedvenc sportágaim. Bár hozzá kell tennem, hogy a kosárlabda csak a negyedik kedvencem, az első három ugyanis a foci, a futball és a labdarúgás. :) Szabadidőmben magam is szívesen focizom, esetleg kosarazom. A labdarúgás szeretetét nagyrészt édesapámnak köszönhetem, aki fiatal korában a Pécs NB I-es ifi csapatában is védett. Végül tanulmányai miatt nem tudta vállalni ilyen magas szinten a sportot, de alacsonyabb osztályú klubokban később is szerepelt. Neki köszönhetően kezdetben én is kapus voltam, majd úgy döntöttem, hogy inkább csatárként próbálok szerencsét. Általános iskolás koromban jártam edzésekre is, azóta csak hobbi szinten rúgom a bőrt. Hálóőrként Király Gábor volt a példaképem, kiskoromban a szombathelyi piacon alapos kutatómunka után be is szereztem egy szürke mackóalsót. Szurkolóként igazi fanatikus vagyok. A magyar csapatok közül 8 éves korom, azaz 1993 óta a Debreceni VSC-ért, vagyis a Lokiért dobog a szívem. Ekkor kezdtem el követni a magyar focit, és nagyon megtetszett a többek között Sándor Tamás, Dombi Tibor, Szatmári Csaba, Liviu Goian és Horváth Béla nevével fémjelzett fiatal, akkor újonc csapat játéka. Az első Loki-meccs, amin ott voltam , az 1994. augusztus 27-én rendezett ZTE-DVSC mérkőzés volt, ahol 2-1-re kikaptunk . A szurkolói kártyát nem vagyok hajlandó kiváltani, de bevezetéséig próbáltam a csapat lehető legtöbb meccsén megjelenni. A cívisvárosba a távolság miatt évente csak egyszer-kétszer tudtam eljutni, de az idegenbeli meccsek közül igyekeztem ott lenni minél többön: a budapestiek mellett Székesfehérvárra, Zalaegerszegre és Szombathelyre rendszeresen el szoktam látogatni. Természetesen ott voltam a hazai BL- és EL-mérkőzéseken is, az ultrák szektorában, akik közül többeket ismerek. Ők azok, akik esőben, hóban, sikerben és kudarcban egyaránt kitartottak a csapat mellett. A külföldi csapatok közül a Bayern München az első számú favorit nálam, a nagy kedvencem Lothar Matthäus volt. Gondolom, ezek után nem meglepő, hogy a világversenyeken a német válogatottnak szoktam drukkolni. Itt jegyezném meg, hogy a szurkolói kártya előtti időkben a magyar válogatott hazai meccseire is rendszeresen kilátogattam, a Puskás Ferenc Stadionban a T jobb szektorban lehetett velem találkozni. 2013-ban különvonattal megjártam Bukarestet is, ahová 2014-ben az önkormányzati választások miatt nem jutottam el, pedig akkor szerencsére jobb eredményt értünk el. Kedvenc ételeim: májgombócleves, dödölle, hús hússal :D italom: szénsavmentes ásványvíz filmjeim: sok van, pl. Éjszakai ragadozók, Napos oldal, Napok romjai, Az ördög maga, Sztálingrád, A rettenthetetlen, Holt költők társasága, A tanú, A mások élete, Szerelem első vérig, A bárányok hallgatnak, A Passió együtteseim: Paddy and the Rats, Alan Walker íróim: Márai Sándor, Móricz Zsigmond, Szabó Magda költőm: Ady Endre városaim: Budapest, Debrecen, Sellye, Szeged, Szentgotthárd ) országaim: Magyarország, Írország, Skócia idézetem: "Hanem legyen a ti beszédetek: Úgy úgy; nem nem; a mi pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon." Továbbiak: http://www.facebook.com/tibor.bana.7/about ;)