Jobbik-kampánynyitó

Radikális változás

 

 

 

 

 

 

2010 a magyar politikai élet számára egy újabb fordulópont, hiszen idén áprilisban a rendszerváltás óta ötödször választ új kormányt az ország. A választási kampány kezdeteként a politikai pártok közül elsőként a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviseletében Bana Tibor, az 5. számú választókerület egyik képviselőjelöltje ismertette pártjával összhangban saját programjának legfőbb pontjait Szentgotthárdon.

Legfontosabb gondolatként elmondta: Parlamentbe jutása esetén az értékelvűség, a tisztesség és a számonkérhetőség jegyében kíván politizálni.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti kampánynyitó rendezvényét követő napon már a szentgotthárdiak is képet kaphattak az egyik legfiatalabb párt programjáról, választókerületünk jobbikos képviselőjelöltjének eddigi pályafutásáról és elképzeléseiről, valamint az idei választások fontosságáról.

Bana Tibor /országgyűlési képviselőjelölt, 5. számú választókerület, Jobbik Magyarországért Mozgalom/:
„Az áprilisi országgyűlési választás az elmúlt húsz év legfontosabb választása lesz. Hogy miért? Azért, mert ezúttal nem csupán arról fogunk dönteni, hogy kik ülnek majd a magyar Parlamentben, hanem arról is, hogy Magyarország a magyaroké lesz-e végre.”

A jelölt hét vezértéma köré csoportosította programjuk lényegét, melyeket a nemzeti tudat, a magyarság helyzetének javítására való törekvés fog össze.

Bana Tibor /országgyűlési képviselőjelölt, 5. számú választókerület, Jobbik Magyarországért Mozgalom/:
„Számunkra az emberközpontúság a döntő, szemben a profitközpontúsággal. Fel kívánjuk számolni a politikusbűnözést, a cigánybűnözést, valamint a multinacionális vállalatoknak a magyar kis- és középvállalkozásokkal szembeni túlzott versenyelőnyét. Rendet kívánunk tenni az ifjúságpolitika, az oktatás és a média területén.”

Ezen kívül a mezőgazdaság helyzetének dán példa alapján történő javítása és egy ökoszociális nemzetgazdaság létrehozásának terve hangzott el a rendezvényen. A jelenlevők rengeteg témában voltak kíváncsiak a jelölt véleményére, elmondásuk szerint azért „sok a kérdés, mert sok a gond”. Leginkább a szlovákiai nyelvtörvény, a trianoni békeszerződés lejárta, a felsőoktatás, az Európai Unió, Magyarország gázellátása és a helyi problémák kezelése iránt érdeklődtek, melyeknek megoldására Bana Tibor javaslatai mellett a kérdezők saját elképzeléseiket is vázolták.

Vadász Viola

 

Forrás: www.gotthardtv.hu

Szerkesztette: Bana Tibor

Tags: