A migráció ügyében szólaltam fel az EBESZ Parlamenti Közgyűlésén

Október 3-a és 5-e között a Jobbik delegáltjaként az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlésén veszek részt Kirgizisztán fővárosában, Biskekben. A bevándorlásról szóló időkeretes vitában elmondott egyperces, angol nyelvű felszólalásomban felhívtam a figyelmet arra, hogy a migráció visszaszorítása érdekében elsősorban a származási országokban kellene segíteni, valamint kiemelten beszéltem az embercsempészek elleni küzdelem és az ezt érintő törvények szigorításának szükségességéről.

Rövid hozzászólásom teljes szövege itt olvasható:

Europe is still under a heavy migratory pressure, which is one of the biggest challenges of the XXI century. It issuch a social and a security crisis that cannot be solved on national level.

Defending our borders and helping to solve the problems within the countries of origin are the most important tools to reduce and hopefully end this migration flow. However, this is a long-term problem so we need to come up with a solution which we can sustain or even improve in the coming years.

We also need to strike harder on migrant smugglers and put more emphasis on closing the smuggling routes. This needs a closer collaboration among the security forces of the EU member states and the forces of origin and transit countries. Member states and countries of origin should implement laws that possibly deter smugglers and human traffickers.